• OBJAVLJENO: 08.03.2017.
U JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde održan prvi sajam kreativnosti „Naših ruku djelo“

IMG_4300

U organizaciji učenika i nastavnika JU Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ Goražde jučer je u  prostorijama ove škole upriličeno otvaranje prvog sajma kreativnosti pod nazivom „Naših ruku djelo“.

Nakon što je direktorica škole Halida Kurtović poželjela dobrodošlicu velikom broju prisutnih gostiju i proglasila sajam otvorenim, uslijedilo je obilazak štandova, na kojima su bile izložene raznovrsne učeničke rukotvorine, za koje su svi posjetitelji mogli odvojiti određenu sumu novca, i na taj način simbolično nagraditi kreativnost učenika.

Istaknuto je da je osnovni cilj ovog događaja razvijanje poduzetničkih kompetencija, a ono što je u vezi s tim, jeste da su učenici u proteklom periodu imali zadatak da osmisle šta će napraviti, koju cijenu odrediti i na kraju, kako prodati proizvode koje su marljivo u proteklom periodu napravili.

IMG_4288

„Mi danas ovdje imamo 36 obrtničkih štandova na kojim se nalaze raznovrsni proizvodi koje su napravile vrijedne ruke naših učenika, njihovih roditelja, deda i nana, kao i nastavnika u ovoj školi. Prikupljeni novac će biti uložen u potrebe naše škole čije će prioritete odrediti naši učenici“ – kazala je direktorica Kurtović te izrazila zahvalnost Općini Goražde i Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za konstantnu pomoć i podršku koju pružaju JU OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde.

Također, čestitke na organizaciji prvog sajma kreativnosti uputili su i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Damir Žuga te načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.