• OBJAVLJENO: 16.06.2011.
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Premijer BPK-a Goražde razgovarao sa grupom Bošnjaka iz Kopača

vijesti_160611_1.JPG

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto primio je danas grupu Bošnjaka iz Kopača u Općini Novo Goražde, među kojima su se nalazili predsjednici MZ Kopači i Trebeško brdo, predsjednik Regionalnog odbora za povratak u Jugoistočnu Bosnu, te odbornici i bivši predsjedavajući Skupštine Novo Goražde.

vijesti_160611_2.JPG

Oni su tom prilikom zatražili od premijera, kao bivšeg predsjednika, a sadašnjeg potpredsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Goražde da smijeni sadašnjeg predsjednika Skupštine Novo Goražde Hamida Ziraka, koji je kao član SDP-a izabran na ovu funkciju. Osim što je nelegalno izabran, on prema riječima ove grupe građana, ne štiti interese Bošnjaka u opštini Novo Goražde,već kako ističu, svojim djelovanjem doprinosi njihovom nestanku.

Ovaj sastanak prekinut je, a da nije postignut dogovor. Kopačani su kategorični u stavu da je smjena predsjedavajućeg Skupštine i njegovog zamjenika jedino rješenje, dok premijer Frašto smatra da se odbornici trebaju vratiti u skupštinske klupe i tamo zajednički rješavati probleme.

Nezadovoljni Kopačani najavili su drastičnije mjere pred Vladom BPK-a Goražde.

vijesti_160611_3.JPG
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.