• OBJAVLJENO: 21.06.2011.
Iz Ministarstva za privredu BPK-a Goražde
Održan sastanak sa direktorima i ovlaštenim predstavnicima kantonalnih javnih preduzeća

min_privrede_210611_1.jpg

Ministar za privredu u Vladi BPK-a Goražde Demir Imamović sa saradnicima sastao se danas sa direktorima i ovlaštenim predstavnicima svih javnih preduzeća sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tema njihovog razgovora bilo je dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz Programa utroška sredstava „Program unaprijeđenje usluga javnih preduzeća“, utvrđenih u budžetu Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2011.godinu, prema objavljenom javnom pozivu, te pojašnjenje kriterija i načina popunjavanja aplikacionih obrazaca, na osnovu kojih će biti odobravani konkretni projekti.

Opšti cilj ovog programa, za čiju je realizaciju obezbijeđeno 150.000 KM, je osiguranje održivog pružanja kvalitetnih usluga javnih preduzeća i njihov razvoj, kroz smanjenje operativnih troškova poslovanja, te rješavanje ključnih problema koji otežavaju pružanje usluga na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Posebni ciljevi programa su pružanje podrške u poboljšanju uslova rada, osiguranju kvalitetnih usluga i proširivanje obima usluga javnih preduzeća.

Aplikanti su obavezni da osiguraju vlastito učešće u finansiranju projekata u iznosu minimalno 15%. Maksimalni i minimalni iznos granta definisan je u rasponu od minimalno 8.000 KM do maksimalno 30.000 KM, u zavisnosti od programskih ciljeva.

Treba napomenuti i to da će se od ukupne sume sredstava 135 000 KM dodijeliti prema ponuđenim projektima, a 15.000 KM na osnovu zahtjeva.

Javni poziv za ovaj program Ministarstva za privredu otvoren je do 06.jula 2011.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.