• OBJAVLJENO: 03.04.2017.
Premijer BPK Goražde
Budžet BPK-a Goražde utvrđen na istom nivou na kojem je bio u formi nacrta

IMG_4984

Nakon što je Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj 22. redovnoj sjednici održanoj 28.03.2017. godine utvrdila Nacrt budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu, te nakon provođenja javne rasprave o ovom nacrtu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je na svom današnjem zasjedanju utvrdila Prijedlog budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Budžet je planiran u iznosu od oko 39,5 miliona KM i ukupni iznos sredstava u prijedlogu Budžeta nije promijenjen u odnosu na nacrt.

– Cijeneći mišljenje Federalnog ministarstva finansija u smislu prihodovne i rashodovne strane i onoga što je izneseno na javnoj raspravi, dio primjedbi i sugestija, u dijelu koji je mogao udovoljiti činjenici  da prihodovna i rashodovna strana ostanu identične, je prihvaćen i on je na istom nivou na kojem je bio u formi nacrta, s tim što ima određenih izmjena po pojedinim kodovima – pojasnio je premijer Emir Oković.

Prema njegovim riječima, Budžet bi se u što kraćem roku trebao naći na dnevnom redu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kako bi se stvorile osnovne pretpostavke za nesmetano funkcionisanje sistema finansiranja u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.