• OBJAVLJENO: 04.04.2017.
Predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde upriličila sastanak s predstavnikom OSCE-a BiH (terenski ured Foča)
Obuća: Političkom stabilizacijom inicirala bi se realizacija kapitalnih projekata i investicija na području BPK-a Goražde

IMG_8330

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća održala je danas još jedan u nizu sastanaka sa predstavnikom Misije OSCE-a BiH terenskog ureda u Foči Željkom Vukanovićem.

Tom prilikom, na današnjem sastanku razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, s posebnim osvrtom na novonastalu parlamentarnu većinu u Skupštini i Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća izrazila je želju za političkom stabilizacijom na području našeg kantona, koja bi, kao takva, inicirala realizaciju kapitalnih projekata i investicija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

IMG_8323

 

Također, Vukanović je na današnjem sastanku upoznat i sa zakazanom vanrednom sjednicom Skupštine Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde, koja će se održati danas, a na kojoj će biti razmatrani prijedlozi Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Na današnjem sastanku razgovarano je o i aktivnostima koje se provode na području našeg kantona, a koje su u vezi s pristupanjem Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, kao i o onim aktivnostima koje će uslijediti u narednom periodu kada je riječ o ovoj oblasti.

Između ostalog, predstavnik Misije OSCE-a BiH terenskog ureda u Foči Željko Vukanović izrazio je zahvalnost predsjedavajućoj Skupštine BPK-a Goražde Aidi Obući i njenim saradnicima na izvrsnoj saradnji i organizovanim sastancima sa predstavnicima OSCE-a BiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.