• OBJAVLJENO: 07.04.2017.
Delegacija Univerziteta Akdeniz iz Antalije u posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde
Razgovarano o načinima poboljšanja obrazovanja putem projekata EU

IMG_8404

U posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je boravila je delegacija sa Univerziteta Akdeniz iz Antalije, kao i predstavnici Zelenog polumjeseca BiH.

Delegacija koju predvodi prof. dr. Rabia Uzne, dio je tima koji radi na projektima međunarodne saradnje Akdeniz Univerziteta, a profesorica Uzne je koordinator Univerziteta za projekte Europske unije.

U ime Ministarstva, sastanak sa delegacijom održala je direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Dika Makota, koja je iskazala zadovoljstvo sa saradnjom, te istaknula da je zajednički cilj poboljšanje obrazovanja, sa željom da projekti EU budu implementirani i na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Također, direktorica Dika Makota upoznala je delegaciju sa obrazovnim sistemom na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, sa posebnim osvrtom na rad i uslove rada obrazovnih ustanova.

Iskazana je potreba  za daljim nastavkom saradnje, kao i želja za poboljšanjem nastavnog procesa, kojeg je, kako je istaknuto, moguće ostvariti i putem projekata EU.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.