• OBJAVLJENO: 24.04.2017.
Održana godišnja sjednica Skupštine BPK Goražde
Usvojeni programi rada Vlade i Skupštine BPK Goražde za 2017. godinu

IMG_5390

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala svoju godišnju sjednicu.

U okviru prve tačke dnevnog reda, Skupština se informisala o implementaciji ciljeva Skupštine Bosansko-podirnjskog kantona Goražde za 2016. godinu kroz realizaciju Programa rada Skupštine za prošlu godinu, dok su u sklopu druge tačke razmatrani ciljevi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Nakon što je usvojen Program rada Vlade Bosansko-podirnjskog kantona Goražde za 2017. godinu, prešlo se na razmatranje prijedloga Programa rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća informisala je poslanike da je Kolegij Skupštine na svojoj jutrošnjoj sjednici utvrdio prijedloge amandmana na Program rada Skupštine za 2017. godinu

Radi se o uvršatavanju nekoliko novih tačaka u ovaj Program, a to su Zakon o državnim službenicima BPK Goražde, Izvještaj o realizaciji Akcionog plana u oblasti invalidnosti, Izvještaj o realizaciji strateških dokumenata usvojenih od strane Skupštine BPK Goražde te Akcioni plan za jačanje zdravstva na području BPK Goražde.

Tokom rasprave predloženo je još nekoliko amandmana na Program rada Skupštine.

Riječ je o amandmanu poslanika Nihada Gabele (SBB) za uvštavanje u Program rada Skupštine tematske sjednice o sivoj ekonomiji na prostoru BPK Goražde koju je iniciralo Udruženje poslodavaca BPK Goražde, amandmanu poslanika Emira Frašta (SDP) za održavanje tematske sjednice u oblasti socijalne politike s akcentom na Centar za socijalni rad BPK Goražde, te amandmanu poslanika Mustafe Kurtovića (SDA) za održavanje tematske sjednice o industrijskim zonama u BPK Goražde.

Nakon što je Kolegij Skupštine prihvatio sve predložene amandmane, usvojen je Programa rada Skupštine BPK Goražde za 2017. godinu.

Budući da se poslanik Nihad Ćulov (SBB) na današnjoj sjednici osvrnuo na programiranje rada javnih ustanova i službi, na njegov prijedlog usvojen je zaključak da sve javne ustanove i službe iz nadležnosti BPK Goražde, u roku od mjesec dana, Skupštini dostave planove rada za 2017 godinu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.