• OBJAVLJENO: 28.04.2017.
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pokrenula aktivnosti na izgradnji centralnog spomen obilježja braniocima Goražda

IMG_4984

S ciljem osiguranja pretpostavki za izgradnju centralnog spomen obilježja braniocima Goražda, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pokrenula je, u saradnji sa Općinom Goražde, aktivnosti koje se tiču izmjene Regulacionog plana kako bi se ispunili formalno-pravni uvjeti za početak izgradnje ovog spomen obilježja.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković kazao je da su određene aktivnosti po ovom pitanju već pokrenute, da je Federalno ministarstvo za boračka pitanja osiguralo jedan dio sredstva za ovaj projekat, te da se u prvoj fazi očekuje izrada projektne dokumentacije.

„U kontaktima sa Općinom Goražde dogovorili smo saradnju, pri čemu će i općina i kanton imati svoja zaduženja. Želimo da centralno spomen obilježje braniocima Goražda dobije onakav izgled i status kakav i zaslužuje. Ovo postojeće spomen obilježje radile su Oružane snage BiH neposredno nakon rata i to je jedan nedovršen projekat  koji mi na ovakav način pokušavamo privesti kraju. Očekujemo da bismo u toku naredne godine trebali u potpunosti završiti te aktivnosti“ – kazao je premijer.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.