• OBJAVLJENO: 28.04.2017.
Sastanak Organizacinog odbora za pripremu kvalifikacione utakmice
Pripreme za održavanje kvalifikacione utakmice rukometnih reprezentacija BiH i Finske u Goraždu u završnoj fazi

IMG_5676

Organizacioni odbor za pripremu rukometne utakmice između reprezentacija BiH i Finske, koja će se održati u Goraždu 7. maja 2017.godine, danas je održao sastanak na kojem su prezentovani rezultati dosadašnjih aktivnosti kada je riječ o organizaciji utakmice te sanaciji  Gradske dvorane „Mirsad Hurić“.

Kako je ovom prilikom istaknuo ministar Žuga, velikim dijelom već sad je sve spremno za odigravanje ove utakmice koja se organizuje kao poklon gradu i građanima BPK Goražde povodom 60. godišnjice postojanja rukometa na ovim prostorima.

– Danas smo imali izvještaj pododbora dokle su došli sa svim aktivnostima. Mogu da kažem da smo zadovoljni, već sad je sve spremno, osim dijela izvođenja radova koji treba da se završe. U Goraždu ćemo 7. maja imati jedan spektakl posvećen obilježavanju 60 godina postojanja rukometa u gradu –  kazao je resorni ministar Damir Žuga.

On je ovom prilikom takođe istakao da je Rukometni savez BiH  donio odluku da se u Goraždu održi i utakmica sa rukometnom reprezentacijom Španije za mjesec dana.

Zadovoljstvo tokom radova i pripremama iskazao je i direktor Gradske dvorane Mensur Ćurović Roka.

– Organizacioni odbor je smatrao da je potrebno uložiti dio sredstava u Gradsku dvoranu tako da smo mi proveli proceduru i 20. aprila je potpisan ugovor za izvođenje radova. Vrijednost investicije je oko 30.000KM  koju finansiraju Vlada BPK i Općina Goražde. Veći dio finansira kanton, a radovi teku zadovoljavajućom dinamikom i biće sve spremno za odigravanje utakmice. Prije svega se radilo na sanaciji svlačionica za igrače, kao i holova. Pored izmjene vodoinstalacijskih materijala, uradili smo i sanaciju dijela hodnika te ono što smo smatrali da je neophodno kako bi naša dvorana imala što ljepši izgled – kazao je on.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.