• OBJAVLJENO: 15.05.2017.
Sa svečane sjednice Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde
Proglašeni najuspješniji predstavnici mladih za proteklu godinu na prostoru BPK Goražde

IMG_6167

Komisija za mlade Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala svečanu sjednicu na kojoj su dodjeljena priznanja najuspješnijim udruženjima mladih, kao i pojedincima koji su se u prošloj godini istaknuli u svojim društvenim aktivnostima i radu na poboljšanju statusa mladih.

Odlukom Komisije, za najuspješnijeg pojedinca proglašen je Nedžad Kamenica iz Goražda dok je za najuspješnije udruženje mladih proglašen goraždanski Teatar mladih.

Ovom prilikom istaknuto je da je Nedžad, koji je inače student treće godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, u prošloj godini dao poseban doprinos kao učesnik u izradi Strategije za mlade Općine Goražde period od 2017-2022. godina. U sklopu svojih aktivnosti, on je takođe dao doprinos u oblasti neformalnog obrazovanja mladih i njihovog ohrabrivanja da budu aktivni učesnici u procesu donošenja odluka i kreiranja politika u lokalnoj zajednici.

IMG_6173

Čestitke najuspješnijim predstavnicima mladih je uputila predsjednica Komisije za mlade Edita Velić.

– Ova udruženja su u protekloj godini radila dosta na poboljšanju statusa mladih, na afirmaciji mladih i generalno su učestvovali u mnogim društvenim aktivnostima u našoj zajedinici – kazala je ona.

Obzirom da nisu mogli prisustvovati ovoj svečanosti, priznanje predstavnicima Teatra mladih bit će uručeno naknadno.

Priznanja najuspješnijim predstavnicima mladih dodjeljuju se s ciljem da se oda priznanje za njihov rad i postignuća, te da se potakne njihovo učešće u procesu planiranja i odlučivanja, posebno kada se radi o pitanjima od značaja za mlađu populaciju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.