• OBJAVLJENO: 25.05.2017.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započela 104. redovnu sjednicu
Data saglasnost za potpisivanje ugovora kojim će biti omogućen nastavak Projekta energetske efikasnosti javnih objekata na području BPK Goražde

IMG_8612

Na danas započetoj 104. redovnoj sjednici, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost premijeru kantona za zaključivanje ugovora sa UNDP-om u sklopu Projekta energetske efikasnosti javnih objekata na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Ovim ugovorom, čija vrijednost je procijenjena na 120.000,00 KM, u ovoj godini bit će omogućeno izvođenje radova na sanaciji i teromizolaciji krova na zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno krova na školskom objektu i fiskulturnoj sali OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići.

Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke u vezi s izvođenjem završnih građevinskih radova na 3. i 4. spratu zgrade Vlade BPK Goražde, s ciljem da se omogući realizacija narednog koraka u uspostavi jedinstvenog administrativnog centra Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ministarstvu unutrašnjih poslova data je saglasnost za nabavku dva pomoćna objekta za smještaj policijskih službenika za vrijeme rada na obezbjeđenju objekata Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Vlada je dala saglasnost OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde za pokretanje procedure nabavke ormara po mjeri za potrebe djece u produženom boravku.

Također, data je saglasnost i na Program utroška sredstava Vlade sa ekonomskog koda „Tekući transferi neprofitnim organizacijama“ za 2017. godinu.

IMG_8606

U oblasti Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Vlada je razmatrala i u daljnju skupštinsku proceduru uputila godišnje operativne i finasijske izvještaje za 2016. godinu javnih ustanova  Zavod zdravstvenog osiguranja, Centar za socijalni rad, Zavod za javno zdravstvo, Dom za stara i iznemogla lica i  JZU Kantonalna bolnica Goražde.

Također, razmatrani su i u daljnju skupštinsku proceduru upućeni i programi rada i finansijski planovi za 2017. godinu javnih ustanova Zavod za javno zdravstvo i Centar za socijalni rad.

Usvojenim odlukama, Vlada je podržala održavanje manifestacije „Dani otpora“ u Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu, obilježavanje Dana sjećanja na nevino stradale žrtve u naslju Lozje, Dana logoraša i Dana žena u oslobodilačkom ratu  te obilježavanje 60. godišnjice postojanja i rada JU Centar za kluturu Goražde.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja Vlada je donijela odluku odobravanju službene posjete predstavnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde porodici poginule doktorice Ratne bolnice u Goraždu Dušanke Vujasić.

Nakon donošenja kadrovskih rješenja iz oblasti Vlade te razmatranja odgovora na poslanička pitanja i inicijative, sjednica je zbog ranije preuzetih obaveza članova Vlade prekinuta i nastavit će se sljedeće sedmice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.