• OBJAVLJENO: 20.06.2017.
U Ministarstvu za boračka pitanja potpisan ugovor o prijevozu pripadnika boračke populacije
Pravo na povlaštenu vožnju ostvarilo 120 korisnika

U Ministarstvu za boračka pitanja danas je potpisan Ugovor o pružanju usluga prijevoza vojnih invalida i članova porodica šehida-poginulih boraca s prostora Bosansko-podrinjskog koji  ostvaruju pravo na povlaštenu vožnju za 2017/2018. godinu.

Ugovor s ciljem poboljšanja statusa pripadnika boračke populacije potpisali su ministar za boračka pitanja Enis Halilović i direktor Autotransportnog turističkog preduzeća „Centroprevoz“ Goražde Haris Ražanica.

Vrijednost ugovora je 27.000 KM, a ovo pravo ostvarilo je oko 120 korisnika.

„Pripadnici boračke populacije će imati pravo na povlaštenu vožnju na općinskim,  kantonalnim i međuentitetskim linijama Goražde-Foča, Goražde-Čajniče i Goražde-Ustiprača. Pravo na povlaštenu vožnju imaju članovi porodica šehida i poginulih boraca i ratni vojni invalidi, a u planu Ministarstva za boračka pitanja za slijedeću godinu je povećanje finansijskih sredstava za ovu populaciju kako bi i ostale boračke populacije ostvarile ovo pravo“- kazao je nakon potpisivanja ugovora ministar za boračka pitanja BPK Goražde Eniz Halilović.

Cijena godišnjeg kupona uz iskaznicu iznosi 256,113 KM. Učešće Ministarstva za boračka pitanja u ukupnoj cijeni koštanja jednog godišnjeg kupona iznosi 90%, a korisnika kupona 10%. Djeca bez oba roditelja, pripadnika ovih boračkih populacija, oslobođena su učešća u plaćanju, istaknuto je tim povodom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.