• OBJAVLJENO: 17.07.2017.
Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2017. godinu čija je vrijednost 31.939,20 KM
Otvara se mogućnost za pet novih radnih mjesta

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman danas je u Velikoj sali Ministarstva za privredu potpisao ugovore sa korisnicima sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2017. godinu, čije projekte je odobrila Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Naime, u Budžetu Ministarstva za privredu  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu planirana su sredstva subvencije za podsticaj razvoja, poduzetništva i obrta, u visini od 70.000,00 KM, a vrijednost današnjih potpisanih ugovora sa odabranim korisnicima s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde po ovom Programu iznosi 31.939,20 KM.

„Današnje zaključenje ugovora je epilog razvoja samog Programa podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2017. godinu. Činjenica je da su korisnici svoje projektne prijedloge predali u prošloj godini, međutim zbog određenih poteškoća tek smo sada bili u prilici zaključiti ugovore. Osim konkretne pomoći  kroz nabavku opreme i ostalog, mi ćemo obrtnicima omogućiti da i dalje rade i da kao važan segment našeg društva izmire sve obaveze, jer osim rada za sopstveno dobro oni uplaćuju određene novce  u državni budžet,  tako da u ovom jednom ciklusu imamo zaokružen tok i u tom smislu potpisivanje ovih ugovora je od velikog značaja“ – riječi su ministra Salmana.

Prema riječima resornog ministra, potpisivanjem ovih ugovora stvorit će se  prilika za otvaranje pet novih radnih mjesta, dakle tri radna mjesta u novootvorenim obrtima i srodnim djelatnostima i dva radna mjesta u već postojećem obrtu, te će se na taj način pružiti podrška obrtnicima i starim zanatima u niskoakumulativnim djelatnostima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.