• OBJAVLJENO: 18.07.2017.
Održan prvi sastanak Radne grupe Vlade BPK Goražde
Započele aktivnosti na identifikaciji i izradi prijedloga projekata iz oblasti turizma za područje BPK Goražde

Danas je održan sastanak Radne grupe Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imenovane s ciljem identifikacije i izrade prijedloga projekata iz oblasti turizma za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Osnovni zadatak radne grupe je da u skladu sa Prostornim planom BPK Goražde, Strategijom razvoja turizma BPK Goražde za period 2016-2020. godina i Strategijom razvoja BPK Goražde za period 2016-2020. godina izvrši identifikaciju potencijalnih turističkih projekata i predloži najmanje pet projekata koji bi se implementirali u narednom periodu.

Na sastanku su razmatrani pojedinačni prijedlozi i rješenja, kako bi se Vladi BPK Goražde u što kraćem periodu dostavio sveobuhvatan izvještaj o ovoj tematici sa prijedlogom potencijalnih projekata koji bi se implementirali shodno usvojenim strateškim dokumentima.

Cilj svih ovih aktivnosti jeste da se stvore osnovne pretpostavke za realizaciju značajnih turističkih projekata na području BPK Goražde, među kojima je i obezbjeđenje sredstava za njihovo finansiranje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.