• OBJAVLJENO: 22.08.2017.
Održana 8. redovna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite
Razmatrana aktuelna pitanja u oblasti zaštite i spašavanja na prostoru BPK Goražde

Kantonalni štab civilne zaštite jučer je održao svoju 8. redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana aktuelna i tekuća pitanja iz nadležnosti Štaba.

Kao jedno od pitanja, razmatrano je trenutno stanje opremljenosti u oblasti zaštite i spašavanja, te je zaključeno da je potrebno poduzeti aktivnosti kako bi se u rebalansu Budžeta BPK Goražde za ovu godinu na određenim pozicijama osigurala dodatna sredstva radi što obuhvatnije realizacije Godišnjeg plana korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2017. godinu.

Shodno nalozima Federalne inspekcije, razmatrana je Informacija o poduzetim aktivnostima na donošenju programsko-planskih dokumenata u oblasti zaštite i spašavanja od požara na području BPK Goražde.

Također, razmatrani su zaključci Vlade FBiH o stanju na požarištima i aktivnostima na gašenju požara na području Federacije.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Ramo Živojević upoznao je članove Štaba sa Informacijom o stanju na požarištima i poduzetim aktivnostima na gašenju požara na području BPK Goražde u periodu 21.07-18.08.2017. godine, te je zaključeno da bi se u narednom periodu trebale poduzeti intenzivnije aktivnosti na prevenciji i zaštiti od požara, kao i u vezi sa sankcionisanjem svih onih koji neodgovornim i nesavjesnim ponašanjem dovedu do nastanka požara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.