• OBJAVLJENO: 28.08.2017.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Potpisivanjem ugovora stvoreni uslovi za rekonstrukciju nogometnog terena u sklopu SSŠ „Džemal Bijedić“

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji sportskih terena u okviru Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde.

Ugovor su potpisali direktor Srednje stručne škole Admir Kurtović i direktor privrednog društva „Goraždeputevi“ d.d. Goražde Midhat Oković, a ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Prema riječima direktora Kurtovića, sredstva za ovaj projekat najvećim dijelom su obezbijeđena od Federalnog ministarstva kulture i sporta, dok je ostatak obezbijeđen iz vlastitih sredstava škole, uz podršku resornog ministarstva.

– U prvoj fazi rekonstruisaćemo nogometno igralište, znači uradićemo novi sloj asfalta i sa svojim sredstvima, odnosno svojim znanjem pokušat ćemo srediti golove i postaviti mreže, tako da će nogometni teren dobiti jedan novi izgled – kazao je on.

Resorni ministar je podsjetio da su zahvaljujući naporima škole i resornog ministarstva, a kroz saradnju s višim nivoima vlasti i međunarodnim organizacijama, u rekonstrukciju i opremanje Srednje stručne škole u Goraždu u zadnjih nekoliko godina uložena značajna finansijska sredstva koja se procjenjuju na iznos od oko 300.000,00 KM

– S ovim projektom, ukupne vrijenodnosti oko 13.000,00 KM završićemo sportske terene i zaokružićemo cjelokupni izgled Srednje stručne škole.  Ovo je poklon svim učenicima Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ kojim će se umnogome unaprijediti nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja koja se odvija u ovoj školi, a sigurno je ovo poklon  i svim mladima i građanima, pogotovo iz ulice Maršala Tita koji u poslijepodnevnim satima koriste ove terene – kazao je ministar Žuga.

Direktor Admir Kurtović je kazao da su također započeli radovi na djelimičnoj rekonstrukciji košarkaškog terena u sklopu škole.

– U saradnji sa Wold Vision-om obezbijedili smo nove table, nove koševe, zglobne koševe i staklene table koji će se postaviti ovih dana. Ideja nam je da početkom školske godine ti sportski tereni dobiju jedan novi izgled. Samim tim ćemo stvoriti bolje uslove za  realizaciju nastave, a na ovaj način, vjerovatno, i pomoći sportskim udruženjima, odnosno klubovima s područja našeg kantona koji poslije časova koje koriste učenici, mogu koristiti sportske terene – pojasnio je Kurtović.

On je ovom prilikom istakao da je Srednja stručna škola aplicirala s novim projektima za uređenje sportskih terena prema Federalnom ministarstvu kulture i sporta, te da kazao da će, ukoliko projekti budu odobreni, u narednom periodu biti stvoreni uslovi za potpunu rekonstrukciju košarkaškog igrališta i uređenje odbojkaškog terena u sklopu škole.

Ministar Damir Žuga izrazio je nadu da će radovi na uređenju sportskih terena biti završeni do polovine septembra te svečano otvoreni u sklopu obilježavanja 18. septembra – Dana BPK Goražde i Grada Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.