• OBJAVLJENO: 28.08.2017.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali za 26. redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za  26.  redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatran je prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području našeg kantona, a nakon toga pozivajući se na jednakost svih budžetskih korisnika, Komisija je predložila amandman kojim se predlaže da visina novčanih sredstava u skladu sa ovim zakonom koja se obezbjeđuju iz Budžeta ne mogu biti manja od 1,5 posto od poreznih i neporeznih prihoda za tekuću godinu.Takođe, kada je riječ o ovom zakonu Komisija predlaže zakonski minimum, dok ne podržava ograničenje gornjeg limita izdvajanja sredstava iz Budžeta BPK-a Goražde za ove namjene.

Komisija na današnjoj sjednici razmatrala je nacrt Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje te nacrt Zakona o neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom uzimajući u obzir da se radi o zajedničkoj nadležnosti kantona i federalne vlasti. Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde nema primjedbi i prihvata mišljenje Vlade i Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice na ove nacrte  te predlaže Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da ih prihvati.

Na današnjoj sjednici razmatran je i prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o formiranju i radu Komisije za davanje stručne ocjene u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.