• OBJAVLJENO: 19.09.2017.
U Gradskoj upravi potpisani ugovori o realizaciji dva veoma značajna projekta
Asfaltiranje putnog pravca Sadba-Oglečevska rijeka i ulice u naselju Gornje Bare

U Maloj sali Gradske uprave danas je organizovano potpisivanje ugovora o ustupanju radova na asfaltiranju putnog pravca Sadba – Oglečevska rijeka i asfaltiranje ulica u naselju Gornje Bare sa firmom „Goraždeputevi“ d.d.

Ugovore u ime Grada Goražda, kao naručioca, sa direktorom firme „Goraždeputevi“d.d. Midhatom Okovićem potpisao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

Vrijednost potpisanih ugovora je 137.350 KM, a sredstva za njihovu realizaciju obezbijedili su Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grad Goražde. Svoje učešće u sufinansiranju projekta asfaltiranja putnog pravca Sadba-Oglečevska rijeka uzela je i općina Novi Grad Sarajevo.

Radi se o veoma značajnim projektima, kazao je premijer Oković te naglasio da će Vlada BPK Goražde u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da podrži projekte lokalnih zajednica.

„Imamo mnogo aktivnosti koje se odnose na sufinansiranje projekata lokalnih zajednica. Ova dva projekta su veoma značajni za Grad Goražde i Vlada BPK Goražde je izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 65.000 KM za njihovu realizaciju“- istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Gradonačelnik Muhamed Ramović zahvalio se Vladi BPK Goražde i općini Novi grad Sarajevo na razumijevanju te kazao da će Grad Goražde nastaviti sa aktivnostima, posebno u onim mjesnim zajednicima u kojima dosad nisu dovoljno ulagali, uz obezbjeđenje sufinansiranja sa državnog i federalnog nivova, te Vlade BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.