• OBJAVLJENO: 18.09.2017.
Deseti Međunarodni šahovski turnir "Goražde 2017"  
Najviše uspjeha imao majstorski kandidat Muris Konjičanin

U organizaciji Šahovskog kluba «Goražde» sinoć je u prostorijama Centra za kulturu u Goraždu svečano zatvoren Deseti međunarodni šahovski turnir «Goražde 2017», a koji se održao u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. 

Na ovom četverodnevnom takmičenju nastupila su 42 igrača među kojima jedan FIDE majstor, jedan međunarodni majstorski kandidat i čak 37 šahista sa rejtingom FIDE.

 Takmičenje se igralo po švajcarskom sistemu u 7 kola. Najviše uspjeha imao je majstorski kandidat Muris Konjičanin iz Sarajeva kojemu je sa 6,5 osvojenih poena potpuno zasluženo pripalo prvo mjesto, prva nagrada od 500,00 KM i pehar u trajno vlasništvo. Drugo mjesto sa 6 poena pripalo je Miroslavu Mrševiću iz Priboja, a treće mjesto Ivanu Sesaru iz Mostara sa 5 poena …itd…

 Najuspješniji juniori bili su Muharem Mahmutbegović sa 4 osvojena poena, Zvonimir Karlović i Dobrica Mlinarević sa po 3 poena.

 Najuspješniji igrači rejtinga FIDE od 0 do 2000 bili su: Emir Popović sa 4,5 osvojena poena, Emir Kahvedžić i Husein Čolpa sa po 4 poena.

 Najuspješniji članovi Šahovskog kluba „Goražde“ bili su Bajro Obuća sa 4,5 osvojena poena, Elvis Peštek sa 4 poena i Dževad Kajević sa 3,5 poena.

 Organizator – Šahovski klub „Goražde“ je podijelio deset redovnih i devet specijalnih nagrada, a ukupan nagradni fond iznosio je 3.300,00 KM. Glavni sponzor turnira bio je BH Telecom – Direkcija Goražde.

 Sudijski dio posla vrlo uspješno obavili su Nijaz Obarčanin i Lazar Stavnjak.

www.bpkg.gov.ba/Šahovski klub “Goražde”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.