• OBJAVLJENO: 20.09.2017.
Federalni ministar unutrašnjih poslova i direktor Federalne uprave policije boravili u radnoj posjeti Ministarstvu za unutrašnje poslove BPK Goražde

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač boravili su jučer u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku sa resornim kantonalnim ministrom Nijazom Musićem i vršiocem ovlaštenja policijskog komesara Ademom Lakovićem razgovarano je o stanju sigurnosti na području BPK-a Goražde koje je ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Fedralni ministar unutrašnjih poslova i direktor Federalne uprave policije su informisani o trenutnim aktivnostima koje se provode u ovom ministarstvu, kao i aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se sigurnosna situacija u ovom kantonu podigla na još veći nivo.

Jedna od tema sastanka bila je i materijalno-tehnička opremljenost u Ministarstvu za unutrašnje poslova i Upravi policije BPK Goražde te je u tom kontekstu od strane federalnog ministra najavljena mogućnost da se u tom segmentu resornom ministarstvu i Upravi obezbijedi određena potpora.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.