• OBJAVLJENO: 17.10.2017.
Kolegij Skupštine BPK Goražde održao sjednicu
Zakazano 28. redovno zasjedanje Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao sjednicu na kojoj su razmatrani materijali za 28. redovnu sjednicu Skupštine koja će se održati u utorak 31.10.2017.godine.

Na dnevnom redu je Prijedlog  odluke o izmjenama i dopunama Budžeta BPK Goražde za 2017.godinu, a  po skraćenom postupku na sjednici bi se trebao razmatrati i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom BPK Goražde.

Također, predviđeno je davanje mišljenja na nacrt federalnog Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i razmatranje Izvještaja Nezavisnog odbora o radu Policijskog komesara za period 01.04-30.06.2017.godine, Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za isti period i Informacije o dodjeli studentskih stipendija/kredita za period od studijske 1995/96. do 2016/17. studijske godine.

Na dnevnom redu je i Informacija Ministarstva za privredu o stanju visokonaponske mreže na području BPK Goražde sa posebnim osvrtom na dionicu dalekovoda od Podhranjena do Hrenovice, kao i problematika vezano za eksploataciju šljunka iz rijeke Drine.

Na današnjoj sjednici, Kolegij Skupštine donio je zaključak kojim se od Vlade BPK  Goražde traži da dostavi mišljenje na Prijedlog odluke o proglašenju putnih pravaca od strateškog interesa za BPK Goražde i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju potrebnih finansijskih sredstava za trakice za mjerenja šećera u krvi dijabetičarima sa područja BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.