• OBJAVLJENO: 18.03.2005.
Švedska firma „Plena“ pokazala interesovanje za BPK Goražde

Gorazde

Zastupnik švedske firme „Plena „ i komercijalni direktor njenog predstavništva u BiH Dejan Radivojević boravio je danas u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Na sastanku kod premijera kantona mr. Salka Obhođaša, gospodin Radivojević upoznao je kantonalne zvaničnike sa poslovanjem ovog velikog švedskog holdinga koji je zainteresovan za proširenje proizvodnje i ulaganje u ovaj kanton.

Švedska firma „Plena“ u čijim je preduzećima samo u ovom regionu uposleno više od 20 000 radnika, svoje poslovanje, prema riječima Dejana Radivojevića, započela je sa proizvodnjom građevinskog materijala, ali svoj kapital širom Evrope i svijeta uložila je i u druge proizvodne grane. Područje Bosne i Hercegovine, konkretno, i ovog kantona, zanima ih radi drvne industrije, prerade i obrade drveta, no interesovanje postoji i za proizvodnju električne energije, te iskorištavanje drugih prirodnih potencijala, kao što su nalazišta gipsa , o čemu je bilo riječi na današnjem sastanku kod premijera Obhođaša.

Ako ova švedska firma sa svojim kapitalom uđe u naš kanton, a već naredni sastanak sa kantonalnim zvaničnicima zakazan je za polovinu mjeseca aprila kada bi u Goražde trebao stići i direktor ove firme za Jugoistočnu Evropu, biće to vrlo dobra investicija za sve one koji su svoju egzistenciju vezali za Bosansko-podrinjski kanton Goražde, zaključak je sa ovog sastanka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.