• OBJAVLJENO: 30.11.2017.
Održana 29. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde
Usvojeni izvještaji o radu osnovnih i srednjih škola za školsku 2016/2017.godinu

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je svoju 29. redovnu sjednicu.

Na prijedlog nadležnih radnih tijela Skupštine, sa dnevnog reda skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima čiji je predlagač poslanica Edita Velić (DF), a koji se trebao razmatati po skraćenom postupku.

Prijedlog poslanika Suada Došla (SDP) da se u dnevni red uvrsti tačka u okviru koje će se razmatrati  položaj BPK Goražde u FBiH sa osvrtom na odnos federalnih organa vlasti prema BPK Goražde, nije dobio potrebnu većinu.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda, uslijedio je Vladin sat u okviru kojeg je podneseno niz poslaničkih pitanja i inicijativa.

U nastavku sjednice, u skladu s utvrđenim dnevnim redom, usvojeni su izvještaji o radu osnovnih i srednjih škola za školsku 2016/2017.godinu i Izvještaj o dodijeljenim koncesijama i efektima od koncesija za 2016. godinu.

Skupština je također razmatrala i primila k znanju Informaciju o stanju i poslovanju privrednih društava na području BPK Goražde za 2016. godinu i Informaciju o stanju u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na području BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.