• OBJAVLJENO: 22.12.2017.
Podrška razvoju sporta osoba sa invaliditetom
Resornom ministru uručeno priznanje Sportskog saveza invalida FBiH

Ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damiru Žugi danas je uručena plaketa  Sportskog saveza invalida Federacije BiH za značajan doprinos i podršku razvoja sporta osoba sa invaliditetom na području BPK Goražde.

Plaketu resornom ministru uručio je predsjednik Saveza za rekreaciju i sport invalida BPK i član UO Sporskog saveza invalida FBiH Senad Hasović, koji je ovom prilikom istakao da je ovo jedna od pet plaketa koje su, na sinoć održanoj ceremoniji u Sarajevu povodom izbora sportiste godine osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, dodijeljene za vrijednu pomoć usmjerenu na razvoj sporta osoba sa invaliditetom.

Ministar Damir Žuga izrazio je zahvalnost, kako u svoje lično ime, tako i u ime resornog ministarstva Vlade BPK na dodijeljenom priznanju te istakao da podrška Ministarstva i Vlade u ovom segmentu neće izostati ni u narednom periodu.

On je ujedno pohvalio članove kantonalnog Saveza za rekreaciju i sport invalida zbog postignutih rezultata u dosadašnjem periodu te izrazio nadu da će se dobra međusobna saradnja Ministarstva i saveza nastaviti i u budućnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.