• OBJAVLJENO: 25.12.2017.
Vlada BPK Goražde održala nastavak 131.redovne sjednice
Razmatrani zaključci s 13.vanredne sjednice Skupštine BPK

Nakon što je stavila van snage prethodno utvrđene Izmjene i dopune Budžeta BPK za 2017.godinu, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je u nastavku 131.sjednice održane u poslijepodnevnim satima, u skupštinsku proceduru uputila novi prijedlog rebalansa Budžeta u iznosu od 37.177.835 KM.

U skupštinsku proceduru upućen je i prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za period januar-mart 2018.godine.

Vlada je razmatrala i zaključke s 13.vanredne sjednice Skupštine BPK u kojima je između ostalog naloženo utvrđivanje Plana rješavanja spora sa sindikatima zdravstvenih radnika, kao i Plana rješavanja eventualnih zahtjeva ostalih budžetskih korisnika. S tim u vezi, resorna ministrica informisala je Vladu da su jutros održani pregovori s oba sindikata zdravstvenih radnika. Budući da pregovori još nisu okončani, Vlada je izjašnjavanje o ovom pitanju ostavila do sutra ujutro, do kada bi resorno ministarastvo trebalo da dostavi konačan prijedlog povećanja satnice.

Vlada je na ovoj sjednici, u skladu za zaključkom Skupštine, formirala radnu grupu od resornih ministara i sekretara Vlade za zadatkom da razmotre mogućnosti usklađivanja plaća u svim drugim javnim službama (obrazovanje, policija i javna uprava), u skladu s mogućnostima i uz poštivanje principa koje je je utvrdila Skupština.

U nastavku sjednice, Vlada je razmatrala odgovore na poslanička pitanja i inicijative.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.