• OBJAVLJENO: 22.01.2018.
Bošnjačko nacionalno vijeće
Promocija knjige “Kad osvaneš sam”

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću, 18.01.2018. godine organizovana  je promocija knjige „Kad osvaneš sam“ autora Emira Bektića.

Emir Bektić je svjedok genicida nad Bošnjacima u Srebrnici i Bosni Hercegovini i upravo njegova knjiga govori o gubitku njegovih najbližih, ali i o njegovom putu ka sigurnosti u toku rata, kada je imao samo šesnaest godina.

Promoter knjige, bio je profesor Hajrudin Mešić a na promociji se obratio i ministar za obrazovanje, kulturu i sport  Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, prof. Damir Žuga koji je pozdravio skup i zahvalio se BNV-u na organizovanju i podržavanju ovog događaja.

Prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća, dr. Sulejman Ugljanin i rekao da je promocija ove knjige dobar početak saradnje sa Kantonom Goražde, s kojim je nedavno Vijeće potpisalo sporazum o saradnji, te naglasio da će se saradnjom, razmjenom iskustava, slušanjem o našoj prošlosti podići svijest o neophodnosti našeg bližeg sarađivanja, naše solidarnosti a samim tim i približavanja Bošnjaka u Sandžaku i u Bosni.

www.bpkg.gov.ba/www.bnv.org.rs

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.