• OBJAVLJENO: 25.01.2018.
Održana komemorativna sjednica povodom smrti istaknutog privrednika Jusufa Hubjera
Otišao je dobar i skroman čovjek, čovjek koji je neizmjerno volio svoj grad i državu

 Članovi porodice, prijatelji, sugrađani, ali i privrednici iz Sarajeva, Konjica, Bugojna i drugih bh. gradova te poslovni partneri iz Beograda, Čačka, Užica oprostili su se danas od Jusufa Hubjera, dugogodišnjeg direktora goraždanskog preduzeća „Ginex“ i jednog od najzaslužnijih menadžera za poslijeratni razvoj namjenske industrije u BiH. 

Na komemorativnoj sjednici u Velikoj sali Centra za kulturu prisutnima su se obratili premijer BPK-a Goražde i gradonačelnik Grada Goražda Emir Oković i Muhamed Ramović, Almir Dragolj, izvršni direktor firme Unis „Ginex“ Goražde , kompanije koju je Hubjer sa svojim radnicima, iz ratnih ruševina, preobrazio u najbolju firmu jugoistočne i srednje Evrope, predstavnik firme Igman iz Konjica, te predsjednici Privredne komore BPK i Uprave Muškog rukometnog kluba Goražde Dževad Terović i Mirsad Rašidović.

Brojnim prijateljima i poštovaocima rahmetli Jusufa Hubjera koji su prisustvovali komemoraciji ili uputili telegrame saučešća, u ime familije, zahvalila se Samira Drakovac.

Jusuf Hubjer je čovjek koji je u namjenskoj proizvodnji proveo 43 godine te obavljao sve poslove, od tehnologa za eksplozive do direktora. Direktor „Ginexa“ bio je od nastanka firme, 1998. godine, do 2014., kada je otišao u zasluženu penziju. U tom periodu kompanija je doživjela nagli uspon, ostvarila saradnju sa više od 40 država svijeta, te nagrađena najprestižnijim priznanjima u oblasti privrede.

Otišao je skroman i vrijedan čovjek, direktor koji je bio svjestan da svi uspjesi bez radnika ne bi bili mogući, Goraždanin koji je neizmjerno volio svoj grad i državu i do kraja vjerovao da su rezultati mogući samo uz timski rad.

Jusuf Hubjer je ukopan na mezarju u Hubjerima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.