• OBJAVLJENO: 12.04.2005.
U Goraždu počele pripreme za održavanje 44. Smotre naučno – tehničkog stvaralaštva mladih BiH
Maj u znaku mladih tehničara!

organizacioni-odbor3big

U Goraždu je pod predsjedavanjem Murta Hora, održana II sjednica Operativnog štaba 44. Smotre naučno – tehničkog stvaralaštva mladih BiH “ Goražde 2005.”

Tema ove sjednice bile su pripreme za predstojeću 44. Smotru naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH, koja će se, kao što je poznato, održati 20. , 21. i 22. maja 2005. godine u Goraždu i na kojoj će se okupiti oko 400 učenika VI, VII i VIII razreda osnovnih škola s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Na sjednici su dogovorene dalje aktivnosti oko pripreme ove značajne manifestacije, usaglašen tekst zahtjeva koji će biti upućen na adrese potencijalnih sponzora radi obezbjeđivanja potrebnih finansijskih sredstava, utvrđen konačan sastav 12 organizacionih komisija za pripremu ove Smotre, te podijeljen materijal predsjednicima komisija sa konkretnim poslovima i zadacima.

Zadatak ovih komisija je da u saradnji sa članovima Organizacionog odbora 44. Smotre naučno – tehničkog stvaralaštva mladih BiH obezbijede što kvalitetnije preduslove za uspjeh ove manifestacije koja će u mjesecu maju u Goraždu okupiti mlade stvaraoce i njihove nastavnike iz svih dijelova BiH.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.