• OBJAVLJENO: 17.02.2018.
Povodom Dana nezavisnosti BiH – Turnir ženskih rukometnih ekipa u Goraždu
RUKOMETAŠICE GORAŽDA OSVOJILE PRVO MJESTO!

U okviru programa kojim se u Bosansko- podrinjskom kantonu Goražde obilježava predstojeći praznik – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Goraždu je održan turnir ženskih rukometnih klubova na kome su se nadmetale ekipe HŽRK „ Zrinjski“ iz Mostara, ŽRK „ Rogatica“, ŽRK „ Hadžići Dido Group“ i tim organizatora ove rukometne fešte , ŽRK „ Goražde“.

Turnir je zvanično otvorio Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde. Žuga je posebno istakao značaj sporta kao najboljeg načina za povezivanje mladih i podsjetio na bogatu tradiciju rukometnog sporta u Goraždu.

Nakon pobjeda nad timom Hadžića i (ne)očekivano lake pobjede nad ekipom Zrinjskog u finalu, turnir su osvojile rukometašice Goražda. U utakmici za treće mjesto rukometašice iz Hadžića bile su uspješnije od ekipe iz Rogatice.

Titulu najbolje igračice na turniru ponijela je Monika Miličević ( HŽRK „ Zrinjski“), najbolja golmanka je Dunja Brankovan iz ekipe Goražda, dok je najbolji strijelac Emina Mujagić, takođe iz tima domaćina turnira.

Najuspješnjim ekipama i igračicama diplome i pehare uručio je goraždanski gradonačelnik dr.sci Muhamed Ramovoć, naglasivši u obraćanju prilikom zatvaranja turnira tradicionalno goraždansko sportsko gostoprimstvo.

Novina “Glas Goražda”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.