• OBJAVLJENO: 28.02.2018.
BPK Goražde i općine Pale i Foča (FBiH)
Realizovane tradicionalne svečanosti povodom Dana nezavisnosti

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, nastava u svim osnovnim i srednjim školama na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je započela tradicionalnim historijskim časom posvećenim Danu nezavisnosti.

U organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ održan je Malonogometni turnir u kojem je učestvovalo 90 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Najuspješniji na turniru bili su učenici OŠ „Ustikolina“, dok su drugo odnosno treće mjesto osvojili učenici OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde i OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići.

Na području općina Foča i Pale u FBiH organizovano je polaganje cvijeća na općinska spomen obilježja te odavanje počasti šehidima i poginulim borcima.

Delegacije zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde i Općine Foča te boračih organizacija ove općine položile su cvijeće na mjestu pogibije prvih žrtava 1992. godine, Šehidsku kapiju i partizansko spomen obilježje u općini Foča (FBiH).

Cvijeće je položeno i na spomen obilježjima u općini Pale (FBiH) i to na spomen obilježju poginulim braniocima u Hrenovici i partizanskom spomen obilježju u Prači. U polaganju cvijeća učestvovale su delegacije zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde i Općine Pale te predstavnici boračkih organizacija.

Centralni program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH održat će se sutra nizom aktivnosti, polaganjem cijeća na spomen obilježjima i mezarjima i svečanom akademijom na kojoj će govoriti akademik Ejup Ganić, te otvaranjem izložbi u Zavičajnom muzeju i Gradskoj galeriji.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.