• OBJAVLJENO: 23.04.2018.
MSŠ „Enver Pozderović“ obilježila Dan škole
Svečanosti obilježavanja prisustvovao veliki broj prijatelja i gostiju ove škole

Mješovita srednja škola „Enver Pozderović“ Goražde danas je obilježila 60. godišnjicu svog postojanja.

Tim povodom, danas je u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde upriličena  svečana akademija kojoj je pored učenika i njihovih profesora  prisustvovao veliki broj prijatelja i gostiju ove škole.

Povodom ovog veoma značajnog datuma, učenici i profesori pripremili su bogat kulturno- zabavni program, a ujedno  bila je ovo prilika da se prezentiraju uspjesi učenika ove škole u protekloj godini kako na kantonalnom, federalnom tako i državnom nivou.

Nakon uvodnog filma koji je povodom Dana planete zemlje pripremila Ekološka sekcija, prisutnim se obratila direktorica škole Mula Imamović,  a uz prigodno obraćanje učenicima i profesorima čestitke su uputili premijer BPK Goražde Emir Oković, direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, gradonačalnik Grada Goražde Muhamed Ramović, te direktorica Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo Naida Hota Muminović s kojom je ova škola danas potpisala protokol o bratimljenju.

 

„ Vlada BPK Goražde u okviru svojih ingerencija će nastojati stvoriti što bolje uslove u ovoj školi, jer ova škola koja slavi svoj dan na Dan planete zemlje je zapravo planetarna škola iz koje je izašao veliki broj ljudi koji su postigli veliki uspjeh ne samo na ovim prostorima, već i šire. Iz tog razloga želim da vjerujem da ova škola i dalje ima perspektivu i da će njeni učenici nastaviti i dalje da bilježe izvanredne rezultate“-u svom obraćanju istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.