• OBJAVLJENO: 07.05.2018.
Potvrda dobre saradnje
Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport održao sastanak s predstavnicima Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar

Predstavnici Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar, predvođeni prorektorom za nastavu Senadom Rahimićem danas su boravili u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Ovm prilikom održan je sastanak u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport na kojem je s resornim ministrom Damirom Žugom razgovarano o aktivnostima realizovanim u okviru ove posjete.

Istaknuto je da je jedan od ciljeva današnjeg dolaska delegacije mostarskog univerziteta, u kojoj su bili i profesori Alisa Hadžiabulić, Goran Ćurić i Adi Palić, bila prezentacija Univerziteta učenicima Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ i Srednje mješovite škole „Enver Pozderović“, a ministar Damir Žuga također je upoznat sa aktivnostima koje se realizuju u okviru dislocirane nastave Mašinskog fakulteta pri ovom univerzitetu.

Obje strane na sastanku su iskazale potvrdu dobre dugogodišnje saradnje koja je rezultirala obrazovanjem značajnog broja studenata iz Goražda na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te je izražena nada da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.