• OBJAVLJENO: 14.07.2011.
U okviru obilježavanja godišnjice uspostave MUP-a BPK-a Goražde
Odata počast poginulim policajcima pripadnicima MUP-a

15. juli obilježava se kao Dan policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ovaj dan značajan je za policiju ali i cijeli kanton jer je Skupština BPK-a Goražde 1996.godine donijela Zakon o unutrašnjim poslovima na osnovu kojeg je uspostavljeno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma, učenjem fatihe i minutom šutnje uz polaganje cvijeća, danas je u prisustvu delegacije MUP-a, najviših zvanica Kantona i općina u njegovom sastavu, prijatelja i rodbine, odata počast poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svoje živote dali za odbranu ovih prostora. Život u odbrani ovih prostora izgubilo je 58 policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova BPK-a Goražde Nusret Sipović ovom prilikom istaknuo je da Ministarstvo iz godine u godinu intezivno radi na poboljšanju materijalno-tehničke opremljenosti, usavršavanju kadrova te unaprijeđenju statusa policijskih službenika tako da važi za jednu profesionalnu i organizacijski uspostavljenu jedinicu koja je po rezultatima rada iznad drugih ministarstava u Federaciji BiH.

Podsjetimo, da je zbog tragične smrti policijskog službenika Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde Radoša Tupeše, otkazana Centralna manifestacija obilježavanja 15.jula Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.