• OBJAVLJENO: 25.05.2018.
Učenici OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ uživali na Rudoj Glavi
Početak novog prijateljstva i druženja

U četvrtak 24.5.2018.godine učenici i nastavnici odjeljenja za djecu sa intelektualnim poteškoćama i kombinovanim smetnjama OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, na poziv Planinarskog kluba „Maglić“ Goražde, boravili su u Planinarskom domu „Nedim Pilav Jogi“ na Rudoj Glavi.

U prelijepom ambijentu Rude glave, Borovca i Kleka dočekali su ih ljubazni domaćini planinari Zajko Šovšić i Dževad Popović i kuhar Zećir Hodžić koji su učinili sve da ovaj dan bude poseban za Samru, Lejlu, Irmu, Eldinu, Ermina, Damira, Darka i Lazara i da ga nikad ne zaborave.

Nakon srdačnog dočeka učenici su se okrijepili čajem napravljenim od planinskih trava i slatkišima. U pratnji predsjednika PK „Maglić“ Zajka Šovšića učenici su se popeli na vrh Ruda Glava i uživali u čistom planinskom zraku i pogledu na okolna brda i planine.

Nakon obilaska prostorija planinarskog doma i upoznavanja sa dinamikom i načinom izgradnje doma, kuhar Zećir je pripremio ručak za goste na platou ispred planinarskog doma. Na rastanku, uz zahvalnost izvrsnim domaćinima, svi su se složili da je ovo početak novog prijateljstva i druženja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.