• OBJAVLJENO: 30.05.2018.
Održana 16. redovna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite
Razmatrana Informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području našeg kantona za period 25.04-24.05.2018.godine

Kantonalni štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održao je juče 16. redovnu sjednicu na kojoj je pored Informacije o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području našeg kantona za period 25.04-24.05.2018.godine razmatrana i Informacija o aktivnostima vezanim za realizaciju Godišnjeg plana korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2018.godinu.

U periodu od 25.04-24.05.2018.godine, na području BPK Goražde zabilježen je manji broj opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje ugrožavaju ljude i materijalna dobra. Radi se o dojavama o pronalasku NUS-a, koji je preuzet i uskladišten od strane A tima Federalne uprave civilne zaštite.

Kada je riječ o Informaciji o aktivnostima vezanim za realizaciju Godišnjeg plana korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2018.godinu, Kantonalni štab ovu informaciju primio je k znanju i donio zaključak da se nastavi sa aktivnostima na njegovoj realizaiciji i u narednom periodu.

Na sjednici su razmatrani i zahtjevi koje je Kantonalni štab civilne zaštite dobio od Grada Goražde i općine Foča u FBiH za dodjelu dodatnih finansijskih sredstava koja su neophodna kako bi se okončala nabavka vatrogasnih vozila.

Nakon razmatranja, donesen je zaključak kojim se traži da Grad Goražde i općina Foča u FBiH dostave potpune izvještaje s validnom dokumentacijom Kantonalnom štabu BPK Goražde o utrošku dodijeljenih finansijskih sredstava iz budžeta Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde za 2017.godinu, nakon čega bi  Kantonalni štab BPK Goražde razmatrao pristigle zahtjeve u 2018.godini.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.