• OBJAVLJENO: 19.07.2011.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisani ugovori o dodjeli 16 potkrovnih stanova u Vitkovićima

U organizaciji Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo raseljena lica i izbjeglice BPK-a Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli  u najam stambenih jedinica u objektima u naselju Vitkovići, stavljenih u funkciju u okviru pilot projekta „Socijalno stanovanje u BiH“ koji je implemntirao CRS. Pored predstavnika CRS-a, Ministarstva za socijalnu politiku i Kantonalnog stambenog fonda, potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijer BPK-a Goražde Emir Frašto te ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Božidar Semiz.

Danas je potpisano prvih 16 ugovora sa korisnicima kojima su dodijeljeni ključevi stanova, a radi se o porodicama koje imaju status raseljenih lica ili koriste neke od alternativnih smještaja.

– Cijena najma je simbolična i iznosi 0,90KM po 1m2,  a iznos zakupnine kreće se od 25 do 68 KM, zavisno od kvadrature stana. Pored Goražda, CRS je ovaj projekat implemetirao u Srebrenici, Drvaru, Jablanici Fojnici i trenutno završavamo dva objekta u opštini Foča – istaknula je Mira Mehmedović projekt oficir CRS-a BiH.

Podsjećamo da su u realizaciju ovog 600.000 KM vrijednog projekta bili uključeni Vlada Holandije, Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica te Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja je  20 stambenih jedinica u svom vlasništvu stavila u funkciju ovog pilot projekta

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.