• OBJAVLJENO: 18.07.2018.
Premijer BPK Goražde
Vlada BPK Goražde donijet će Plan raspolaganja neperspektivnom vojnom imovinom

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković danas je govorio o planovima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za stavljanje na raspolaganje neperspektivne vojne imovine u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

S tim u vezi, on je podsjetio da je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj nedavno održanoj sjednici primila na znanje Informaciju Ministarstva za privredu o statusu objekata bivših kasarni „Šišeta“ i Goražde I“, te donijela Rješenje o imenovanju Komisije koja će utvrditi stanje objekata u ovim kasarnama.

– Generalno opredjeljenje Vlade je da pokuša riještiti što veći broj imovinsko-pravnih pitanja imovine koja je vezana za Bosansko-podrinjski kanton. Jedno od tih pitanja je i pitanje neperspektivne vojne imovine. Mi smo nekada ranije imali ugovore sa Vladom Federacije koji su istekli. Kroz programski rad Vlade mi smo te ugovore u ovoj godini uspjeli obnoviti i produžiti i čini se logičnim da prvo napravimo inventuru ukupnog stanja – šta je sa tim objektima i nakon toga donesemo plan raspolaganja tom imovinom – kazao je on.

Cilj Vlade, prema riječima premijera, je da se ova imovina ponovo stavi u funkciju.

– Moram reći da postoje određeni investitori koji iskazuju zanimanje za te pojedine objekte. U svakom slučaju, to je jedna aktivnost koju ćemo intenzivno nastaviti i u budućnosti, budući da znamo da Bosansko-podrinjski kanton, nakon implementacije Zakona o imovini, ima vrlo malo imovine kojom raspolaže i koju može staviti u kontekst korištenja, da li privrednog ili za neke druge projekte – kazao je on.

Komisija formirana od strane Vlade trebala bi u narednom periodu napraviti popis ove imovine.

– Znamo da su neki od tih objekata zaključani, da se isti ne koriste od strane pojedinih privrednih subjekata kojima su bili stavljeni na raspolaganje, čak su neki od tih privrednih subjekata i prestali sa radom, tako da ćemo jednostavno imati  puno stanje, punu sliku i opredijeliti se na sjednici Vlade i Skupštine u kojem pravcu da se ide – zaključio je premijer Emir Oković.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.