• OBJAVLJENO: 25.07.2018.
Posjeta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače
Razgovarano aktuelnoj situaciji u oblasti zapošljavanja i socijalne politike

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde gdje se susreo s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti kantona.

Tema sastanka bili su razgovori o projektima i politici zapošljavanja na području Boansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i aktuelnoj situaciji u oblasti socijalne politike.

Uz isticanje dosadašnje dobre saradnje s Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković kazao je da će ovaj kanton i u budućem periodu trebati podršku resornog federalnog ministarstva kako bi se situacija u pomenutim oblastima poboljšala.

S federalnim ministrom Veskom Drljačom razgovarano je o trenutnim aktivnostima, kao i planovima ovog federalnog ministarstva u dolazećem periodu, s ciljem da se blagovremeno planiraju programi i projekti za koje je moguće ostvariti podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabira Bešlija, koja se priključila razgovorima u vezi s pitanjima iz domena socijalne politike, izrazila je zadovoljstvo današnjim sastankom, posebno zbog iskazane spremnosti federalnog ministarstva za podršku udruženjima iz Bosansko-podrinjskog kantona koja okupljaju socijalno osjetljive kategorije stanovništva

Osim o načinima saradnje u oblastima rada i socijalne politike, na sastanku je razgovarano i o generalnoj podršci Federacije Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.