• OBJAVLJENO: 24.08.2018.
Projekt rekonstrukcije lokalnog puta Cvilin - Kožetin
Potpisan Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković danas je potpisao ugovor s načelnikom općine Foča u FBIH Zijadom Kunovcem o dodjeli finansijskih sredstava vezano za  realizaciju Projekta rekonstrukcije lokalnog puta Cvilin – Kožetin.

Realizaciju projekta podržalo je, uz Vladu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

– Radi se o finalnim aktivnostima u realizaciji ovog projekta koji je podržan od strane Federalnog ministarstva raseljenih lica u iznosu od 70.000,00 KM, a Vlada BPK Goražde učestvuje sa 29.000,00 KM. Riječ je o projektu koji je već duži vremenski period kandidovan od strane lokalne zajednice i lokalnog stanovništva koje gravitira na tom prostoru. Zadovoljstvo nam je da smo ove aktivnosti uspjeli dovesti do samog kraja i vjerujemo da će općina Foča, sa kojom danas potpisujemo ugovor, jako brzo krenuti u realizaciju ovih aktivnosti i da ćemo u ovoj godini imati realizovan ovaj projekat koji smo pozicionirali u našim planovima kao projekat povezivanja općine Foča u FBiH sa gradom Goraždem – kazao je premijer Emir Oković.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i načelnik općine Foča u FBiH.

– Ovaj projekat je veoma važan za našu lokalnu zajednicu kako za stanovništvo koje živi na tom prosotoru tako da u narednom periodu, kroz turističke aspekte, sagledamo da je to projekat koji će omogućiti da rijeka Drina ima adekvatniji i bolji način iskorištavanja njenih turističkih potencijala – kazao je načelnik Zijad Kunovac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.