• OBJAVLJENO: 29.08.2018.
Projekat unaprjeđenja zdravlja mladih Asocijacije XY i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA)
Najavljena promocija priručnika u oblasti zdravlja mladih i dodjela certifikata nastavnicima

Kao najava sutrašnje promocije priručnika iz oblasti zdravlja mladih za nastavnike u osnovnim školama, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je održan sastanak s predstavnicama Asocijacije XY Sarajevo i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) u čijoj saradnji je nastao pomenuti priručnik.

Ova promocija ujedno označava uspješan završetak obuke nastavnika iz devet osnovnih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o temi zdravlja mladih, a cilj je da se stečeno znanje prenese i na učenike.

Ovom prilikom je istaknuto da je kao jedan od ciljeva projekta od ove školske godine planirano da tema zdravlja mladih bude zastupljena na časovima odjeljenske zajednice u starijim razredima osnovnih škola, počevši od VI razreda.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga pohvalio je napore pomenutih organizacija na izradi priručnika i edukaciji nastavnika o temi unaprjeđenja zdravlja mladih te dao podršku njihovim daljnjim aktivnostima na ovom projektu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.