• OBJAVLJENO: 30.08.2018.
Radna tijela Skupštine BPK Goražde
Održana sjednica Komisije za privredu i ekonomsku politiku

Danas je zasjedala Komisija za privredu i ekonomsku politiku Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a razmatrani su materijali o kojima bi Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde trebala raspravljati na nastavku svoje 32. redovne, odnosno 15. vanredne sjednice.

Donesenim zaključcima, Skupštini je predloženo da razmotri i usvoji Strategiju razvoja poljoprivrede na području BPK Goražde za period 2019-2023. godina. U okviru ove tačke, predloženo je da se u strategiju ugrade kriteriji raspodjele sredstva po kategorijama podsticaja, kao i da se u sistem podsticaja vrate podsticaji za fizička lica.

Komisija za privredu je primila na znanje Informaciju  Ministarstva za privredu BPK Goražde o efektima i realizaciji kreditne linije sa „Bosna Bank International“ d.d. Sarajevo za finansiranje privrede i obrta, uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike na području BPK Goražde te dala podršku nastavku ovakvih aktivnosti koje doprinose ukupnom razvoju BPK Goražde.

Primljena je na znanje i Informacija Ministarstva za privredu o stanju industrijskih zona na području BPK Goražde.

Komisija je na današnjoj sjednici razmatrala i Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za uspostavu poligona za uništavanje eksplozivnih materija te je predložila Skupštini da vodi raspravu o ovom pitanju i usvoji predmetnu odluku.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.