• OBJAVLJENO: 26.09.2018.
Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta „Izgradnja-završetak izrade termo fasade na zgradi u ulici 1. slavne višegradske brigade br. 3 u Goraždu“  
Vlada BPK Goražde nastavlja provedbu mjera energetske efikasnosti

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Oković i Muhamed Džabija, predstavnik stanara, potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta „Izgradnja-završetak izrade termo fasade na zgradi u ulici 1. slavne višegradske brigade br. 3 u Goraždu“.

Za realizaciju ovog projekta biće izdvojeno 70.000 KM. Pored finansijskih sredstava koje je obezbijedila Vlada BPK Goražde iz svog budžeta,  iznos od 50.000 KM obezbijeđen je od Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, u skladu sa Sporazumom o sufinansiranju i realizaciji programa povećanja energetske efikasnosti u stambenim zgradama BPK Goražde za 2018.godinu. Učešće u sufinansiranju projekta obezbijedili su i stanari ovih  zgrada.

„Radi se o nastavku aktivnosti provedbe mjera energetske efikasnosti, u okviru kojih se u ovom mandatu Vlade BPK Goražde radi već 25. stambeni objekat.  Daljnja procedura je provođenje postupka javnih nabavki, nakon čega će se pristupiti izvođenju radova i na određeni način zaokružiti kompletna priča oko izrade fasada u ulici 1.slavne višegradske brigade, od broja tri do broja jedanaest, čime možemo biti jako zadovoljni obzirom da smo ovo započeli kao pilot projekat. Na ovaj način stvaramo pretpostavke za nastavak ovih i sličnih aktivnosti kako u ovoj ulici, tako i na nekim drugim objektima, a to je zasigurno plan i projekcija unutar BiH, što vidimo iz svih ulaznih parametara kako domaćih, tako i stranih faktora“-ističe premijer BPK Goražde Emir Oković.

Riječi zahvalnosti što će konačno doći do realizacije ovog projekta uputio je i predstavnik stanara ove zgrade Muhamed Džabija.

„Ovom prilikom bih se posebno zahvalio premijeru koji je dao jedan veliki lični angažman na obezbjeđivanju sredstava za okončanje ovog projekta. Zahvaljujem se Vladi BPK Goražde i Kantonu Sarajevo jer bez njihove pomoći mi nismo bili u mogućnosti ovaj projekta realizovati do kraja. Razgovarali smo i o nekim drugim projektima za čiju realizaciju se nadam da ćemo imati podršku premijera, kao što je uvođenje grijanja kako bi se stvorili bolji uslovi za život stanara ovih zgrada“- kazao je ovom prilikom Džabija.

Nakon potpisivanja ugovora, projekat bi trebao biti realizovan u roku od devedeset dana.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.