• OBJAVLJENO: 28.09.2018.
Vladin Program tekućih transfera drugim nivoima vlasti za 2018. godinu
Potpisani ugovori o finansiranju tri projekta na području općine Foča u FBiH

U općini Foča u FBiH danas su potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata na području ove općine koji će se realizirati u okviru Programa tekućih transfera drugim nivoima vlasti za 2018. godinu.

Ugovore su potpisali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i načelnik općine Foča u FBiH Zijad Kunovac, a radi se o ugovorima o dodjeli sredstava za projekte javnih radova, vanjskog uređenja zgrade za socijalno stanovanje i postavljanja video-nadzora na frekventnim mjestima općine Foča (FBiH) u ukupnoj vrijednosti od 35.900,00 KM.

Premijer Emir Oković istakao je da se radi o podršci Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde projektima nižih nivoa vlasti u ovoj godini.

– Podržana su tri projekta kada govorimo o ovoj lokalnoj zajednici. Kada je riječ o podršci projektu „Javni radovi“ poznato je da općine imaju potrebu da sufinansiraju dio tih aktivnosti te se Vlada  opredijelila da pruži podršku u tom dijelu. Dva projekta su vezana za infrastrukturu, jedan se odnosi na razvoj sistema video-nadzora koji će doprinijeti povećanju sigurnosti u ovoj lokalnoj zajednici, a drugi je vezan za oblast socijalnog stanovanja, kako bi se završili radovi na objektu izgrađenom u tu namjenu – kazao je on.

Načelnik Zijad Kunovac izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorima koji će omogućiti realizaciju novih projekata na području općine Foča (FBiH).

– Realizacija ovih projekata u ovoj lokalnoj zajednici će umnogome doprinijeti boljoj kvaliteti života građana te stvaranju boljeg ambijenta za njihov život – kazao je načelnik.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.