• OBJAVLJENO: 30.10.2018.
SA SJEDNICE KOMISIJE ZA KONCESIJE BPK GORAŽDE
Priprema se nacrt javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju gipsa na lokalitetu Presjeke

Komisija za koncesije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala sjednicu na kojoj su nastavljene aktivnosti na utvrđivanju nacrta Javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju gipsa na lokalitetu Presjeke na teritoriji općine Foča u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da Komisija za koncesije intenzivno radi kako bi se ove pripremne akitvnosti okončale na što kvalitetniji način i u najkraćem mogućem roku, posebno zbog toga što bi realizacijom ove koncesije došlo do povećanja prihoda u Budžetu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i u budžetu općine Foča (FBiH). Ocijenjeno je također da bi realizacija ove koncesije doprinijela daljnjem razvoju i zapošljavanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Komisija je razmatrala i dala pozitivno mišljenje na nacrt Izvještaja o dodjeljenim koncesijama i efektima od dodjeljenih koncesija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu koji je pripremilo Ministarstvo za privredu te preporučila da se izvještaj uputi u daljnju proceduru.

Razmatrana su i druga aktuelna pitanja iz oblasti koncesija u vezi s kojima su zauzeti odgovarajući stavovi.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.