• OBJAVLJENO: 14.11.2018.
U Ministarstvu za privredu BPK Goražde
Potpisani ugovori po „Programu razvoja turizma u BPK Goražde za 2018.godinu“

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman potpisao je danas ugovore o sufinansiranju projekata korisnika po „Programu razvoja turizma u BPK Goražde za 2018.godinu“.

Nakon objavljenog javnog poziva, selekcije i vrednovanja pristiglih projekata, u skladu sa utvrđenim kriterijima, odobreno je sufinansiranje deset projekata privrednih društava i ugostiteljskih radnji registrovanih za turističku i ugostiteljsku djelatnost, kao i udruženja koja se u skladu sa svojim statutom bave turizmom.

Za sufinansiranje realizacije ovih projekata Ministarstvo za privredu će izdvojiti finansijska sredstva u iznosu od 50.000 KM, a radi se o projektima koji će stvoriti pretpostavke za povećanje broja dolazaka i noćenja turista na prostoru BPK Goražde, kao i proširenje ponude turističkih  sadržaja koji će omogućiti njihovo duže zadržavanje na ovim prostorima.

„ Poznavajući značaj koji turizam ima kao privredna grana na prostoru BPK Goražde, a cijeneći   situaciju i momenat cestovnog povezivanja Goražda sa Sarajevom, zaista se otvara prilika da svi oni koji su do sada radili u ovoj branši  na jedan kvalitetan način poboljšaju svoju djelatnost s ciljem dolazaka turista u naš kanton i ostajanja na noćenju. Imamo projekciju koja pokazuje da će se povećati broj dolazaka i noćenja, a samim tim će doći i do povećanja prihoda ljudi koji se bave ovom djelatnosšću, a i u Budžetu BPK Goražde. Imamo projekata koji se odnose i na ruralni turizam, planinski turizam, projekta koji su usmjereni na stvaranje pretpostavki za kvalitetniji i ugodniji boravak u zimskim uslovima ako govorimo o nekim lokacijama i poznatim mjestima i izvan našeg kantona. Naravno, to su projekti koji su usmjereni na adaptaciju i rekonstrukciju određenih znamenitosti,  gdje ćemo zasigurno dovesti do još veće promocije i kvalitenijeg predstavljanja svega onog s čim raspolaže naš Kanton“- kazao je ovom prilikom ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.