• OBJAVLJENO: 21.05.2005.
Općina Foča-Ustikolina bogatija za jedno terensko vozilo

Posredstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i ministra Mirsada Keba, Općina Foča-Ustikolina dobila je jedno terensko vozilo za potrebe općine.

Terensko vozilo uručio je 20.05.2005. godine načelniku Općine Foča-Ustikolina Zijadu Kunovcu savjetnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Elvir Hadžiahmetović. Svečanoj ceremoniji u ovoj općini prisustvovao je i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš.


Svoju podršku ovoj općini iskazao je i Premijer BPK –a Goražde Salko Obhođaš, koji je naročito istakao važnost izgrađivanja svijesti građana da više ne očekuju milostinju, već da samoincijativno učestvuju u kreiranju sopstvenog biznisa. Stavljanje u funkciju turističkog komleksa “Ada” je velika razvojna šansa ove općine, naglasio je premijer.

Donirano terensko vozilo, kako je kazao načelnik Zijad Kunovac, dobro će poslužiti za obilazak aplikanata po programima obnove kuća CARDS-a i Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica, dok je savjetnik ministra Hadžiahmetović obećao daljnu, konkretnu pomoć Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH ovom području u iznosu oko 300.000,00 KM kroz obnovu 23 kuće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.