• OBJAVLJENO: 22.11.2018.
Projekt uspostave Dijaliznog centra pri Kantonalnoj bolnici
Predstavnici dijaliznih pacijenata održali sastanak s resornom ministricom

U Ministarstvu za socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice danas je održan sastanak na kojem je razgovarano o trenutnom statustu Projekta uspostave Dijaliznog centra pri JZU Kantonalna bolnica Goražde.

Sastanak su inicirali predstavnici dijaliznih pacijenata, a uz predstavnike resornog ministarstva predvođene ministricom Sabirom Bešlijom, sastanku je prisustvovala i v.d. direktorica Kantonalne bolnice Nermina Kamenica.

Ministrica Sabira Bešlija upoznala je ostale učesnike sastanka da su stvoreni osnovni preduslovi za implementaciju projekta, kao i da je Ministarstvo za finansije uplatilo iznos od 15.000,00 KM Kantonalnoj bolnici za edukaciju četiri medicinske sestre i dva doktora na Odjelu za hemodijalizu UKC Tuzla.

Kako je ovom prilikom istaknuto, sljedeći korak trebao bi biti raspisivanje tendera za nabavku opreme za dijalizu te adaptaciju prostora za smještaj Dijaliznog centra.

S tim u vezi, na sastanku je predstavljena i informacija da će već ove sedmice biti održan sastanak Implementacionog tima za uspostavu Dijaliznog centra, na kojem će biti dogovorene naredne aktivnosti na implementaciji ovog projekta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.