• OBJAVLJENO: 23.11.2018.
Započela konstituirajuća sjednica Skupštine BPK Goražde
Novoizabrani poslanici u Skupštini BPK Goražde preuzeli mandate

Danas je započela konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojoj su poslanici, u predviđenom roku, preuzeli mandate.

Na početku sjednice, poslanici su upoznati sa materijalima Centralne izborne komisije BiH, a nakon toga uslijedilo je verifikovanje mandata, davanje svečane izjave i potpisivanje pristupnica o preuzimanju mandata.

Novoizabranim poslanicima, čestitke je ovom prilikom uputila predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.

Nakon preuzimanja mandata, uslijedilo je izjašnjavanje o dnevnom redu konstituirajuće sjednice.

Većinom glasova, usvojen je prijedlog  poslanice Edite Velić za izmjenu dnevnog reda u koji su  uvršteni  prijedlozi odluka za izbor privremenih komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja  te izbor i menovanja Skupštine BPK Goražde, koje bi radile do izbora radnih tijela Skupštine, nakon čega je dnevni red usvojen.

Na ovom dnevnom redu našle su se tačke koje se odnose na konstituisanje klubova naroda i predlaganje kandidata za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde. Također, u dnevnom redu bilo je predviđeno i  donošenje odluke o potvrđivanju kandidata za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde, kao i Prijedlog odluke o uspostavljanju Kolegija Skupštine BPK Goražde.

U okviru tačke koja se odnosi na izbor privremene Komisije za izbor i imenovanja Skupštine BPK Goražde, poslanica Edita Velić predložila je da se usvoji odluka o imenovanju te komisije, nakon čega je uslijedila pauza.

Po završetku pauze, konstituirajuća sjednica Skupštine je prekinuta zbog nedostatka kvoruma za punovažan rad i odlučivanje, a, prema riječima predsjedavajuće, o nastavku sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.