• OBJAVLJENO: 28.07.2011.
Služba za zapošljavanje BPK Goražde
21 lice sa evidencije nezaposlenih dobilo priliku za prvo zaposlenje

U organizaciji Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora po Programu sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva pod nazivom „400+“. Pored predstavnika Službe, predstavnika poslodavaca i lica kojima je po ovom programu omogućeno zapošljavanje,  potpisivanju su prisustvovali i premijer BPK-a Goražde Emir Frašto te načelnici općina Goražde i Pale-Prača.

Program sufinanansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva „400+“, omogućio je da 21 lice bez radnog iskustva  koje se nalazi na evidenciji Službe za zapošljavanje dobije priliku za svoje prvo zaposlenje radi sticanja iskustva u struci, a radi se o mladim osobama do 30 godina starosti.

Federalni zavod za zapošljavanje i UNDP sufinansirat će neto plaće, dok je poslodavac dužan snositi troškove poreza i doprinosa na utvrđeni iznos plaće, s tim da poslodavac može iz svojih sredstava isplaćivati i veći iznos plaće od iznosa predviđenog Programom.

Za lica sa završenom VSS i VŠS izdvajat će se sredstva u iznosu od 563 KM, a za lica sa završenom SSS u iznosu od  402 KM mjesečno.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.