• OBJAVLJENO: 04.12.2018.
Održan nastavak konstituirajuće sjednice
Imenovane privremene komisije za budžet i imenovanja Skupštine BPK Goražde

Na danas održanom nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde potvrđen je mandant poslanici Nezavisne bosanskohercegovačke liste Emini Mujagić, nakon čega su usvojene odluke o imenovanju privremenih komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja, te izbor i imenovanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U okviru prve tačke dnevnog reda, razmatran je prijedlog za imenovanje predsjednika i članova privremene Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja. Nakon što je Klub poslanika SBiH povukao svoj prijedlog za imenovanje te nakon neprihvatanja prijedloga klubova poslanika SDA i LS-a, većinom glasova usvojen je prijedlog koji je, u ime skupštinske većine, na sjednici iznijela poslanica Edita Velić.

U skladu s ovom odlukom, za predsjednika privremene Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja imenovan je poslanik Sinan Ligata, za zamjenika poslanik Emir Frašto, dok su za članove imenovani poslanici Mirsad Žuga, Aida Sirbubalo i Sejad Tatarin.

U sklopu tačke dnevnog reda, pod kojom je razmatran prijedlog za imenovanje privremene Komisije za izbor i imenovanja, Klub poslanika SBiH takđer je povukao svoj prijedlog za imenovanje. Nakon toga, Skupština je, nakon neprihvatanja prijedloga Kluba poslanika SDA, usvojila prijedlog za imenovanje koji je podnesen od strane skupštinske većine.

Tako je za predsjednika privremene Komisije za izbor i imenovanja imenovan poslanik Muradif Kanlić, za zamjenika poslanik Senad Čeljo, dok su za članove imenovani poslanici Jasmin Haznadar, Ibrahim Delić i Velimir Tanović.

S obzirom na to da se kao treća tačka dnevnog reda na današnjoj sjednici trebalo razmatrati konstituisanje klubova naroda, a da, kako je istaknuto, zbog nepostojanja pisanih materijala, za to nisu stvoreni uslovi, predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća donijela je odluku o prekidu sjednice.

Datum održavanja drugog nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde bit će utvrđen naknadno.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.